Jump to content

Bun venit pe VitalCS Romania
Înregistrați-vă acum pentru a avea acces la toate funcțiile noastre. După ce v-ați înregistrat și v-ați logat, veți putea să creați subiecte, să răspundeți postărilor la subiectele existente, să vă dați reputația colegilor, să obțineți propriul dvs. mesager privat, să actualizați postul, să vă gestionați profilul și multe altele. Dacă aveți deja un cont, autentifică-te aici - în caz contrar - creează un cont Gratuit astăzi!

Toggle shoutbox VITALCS.RO ♔ SHOUTBOX ♔


[ANUNȚ FORUM]: Bine ați venit pe comunitate VitalCS România ! Vă dorim ședere plăcută .
[ANUNȚ FORUM]: Suntem o comunitate serioasă şi activă de gaming. Recrutăm staff activ şi serios.
[ANUNȚ FORUM]: Atenție ! Căutăm servere de Counter - Strike 1.6 orice mod !
[ANUNȚ FORUM]: Va rugam sa votati serverul Gta.VitalCS.RO -> http://serveresamp.com/info_server_3028.html , pentru recompense: http://vitalcs.ro/fo...sa-vot-server/.
[ANUNȚ FORUM]: SERVER MINECRAFT: EARTH.VITALCS.RO

@  Sasorii : (15 January 2019 - 09:14 PM)

sal sal

@  Relu. : (15 January 2019 - 09:50 AM)

Neata baiiii

@  Dănuț : (13 January 2019 - 10:13 PM)

Salut

@  Relu. : (13 January 2019 - 01:39 PM)

Salut

@  Enki : (13 January 2019 - 12:05 PM)

Salutare

@  Relu. : (11 January 2019 - 09:28 PM)

@Serpent only one

@  Sasorii : (11 January 2019 - 09:00 PM)

nush

@  Serpent : (11 January 2019 - 08:38 PM)

ma

@  Serpent : (11 January 2019 - 08:38 PM)

aveti 2 servere de samp?

@  Relu. : (11 January 2019 - 06:52 PM)

Salut

@  Enki : (10 January 2019 - 07:40 PM)

@Sasorii salutare

@  Enki : (10 January 2019 - 07:33 PM)

@CătăLyN Am citit si te-am ajutat

@  Sasorii : (10 January 2019 - 04:17 PM)

sallz

@  CătăLyN : (10 January 2019 - 03:15 PM)

@Enki uite te pm .

@  B@ToN : (09 January 2019 - 08:39 PM)

salut

@  Relu. : (09 January 2019 - 04:02 PM)

Salut

@  Enki : (09 January 2019 - 04:00 PM)

SAlutare

@  CătăLyN : (09 January 2019 - 01:29 PM)

da se uită frt cnv la cerere sau?

@  Relu. : (09 January 2019 - 11:22 AM)

Honolulu

@  Sasorii : (08 January 2019 - 10:01 PM)

abu dhabi


Photo

Noutăţi Politică


6 replies to this topic

#1
Johannes

Johannes

  Membru

 • Membru
 • 1,622 posts

Toate noutăţile ce privesc politica le postaţi aici printr-un scurt reply. NU CREAŢI ALTE TOPICURI NOI!

 

-maxim 5 informaţii / ştiri pe zi.


n-560x95_FFFFFF_FFFFFF_000000_000000.png
 


#2
Marquito

Marquito

  Membru

 • Membru
 • 149 posts
Bogdan Stan, noul sef al Agentiei Nationale de Integritate
Bogdan Stan a castigat concursul pentru functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), urmand ca el sa fie validat de catre Senat.
In prezent, Bogdan Stan este vicepresedinte al Agentiei Nationale de Integritate, el conducand institutia ca presedinte interimar dupa demisia luiHoria Georgescu.
La concursul organizat de Consiliul National de Integritate (CNI), Bogdan Stan a obtinut cel mai mare punctaj la proba scrisa, 100 de puncte, iar la interviu a luat 96,41 puncte, plasandu-se pe primul loc dintre cei sase candidati.
Contracandidatii sai au fost Florica Dragomir, Stefan Paval, Vasile Tiple, Ion Ionel Garlesteanu si Liviu Partene, ultimii nereusind sa treaca de proba interviului, iar ceilalti au obtinut punctaje mai mici decat Bogdan Stan.
Aceasta a fost a doua procedura de selectie organizata de CNI pentru sefia ANI.
La concursul organizat in luna august, Bogdan Stan si ceilalti candidati nu au reusit sa treaca de examenul scris.
Functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate a ramas vacanta in urma demisiei lui Horia Georgescu, trimis in judecata de DNA in dosarul ANRP.
 
 
Jucan critica Digi24: Legitimarea lui Nariskin in fata romanilor, o sfidare la adresa UE si SUA
Prezenta in studioul postului de televiziuneDigi24 a presedintelui Dumei de stat din Rusia, Serghei Nariskin, caruia i-a fost interzis accesul pe teritoriul UE, este un demers de presainacceptabil, apreciaza Valentin Jucan, membru in CNA.
"Sergei Naryshkin, presedintele Dumei de Stat a Federatiei Ruse, persoana careia i-a fost interzis accesul pe teritoriul Uniunii Europene prin Decizia Consiliului UE 145/2014 este prezentat romanilor de catre un post de televiziune. Este adevarat ca fiecare radiodifuzor isi stabileste propria politica editoriala, insa aceasta independenta editoriala comporta, totusi, si responsabilitati fata de public.
Consider ca prezenta televizata a acestei persoane sanctionate la cel mai inalt nivel european este o eroare majora. Legitimarea lui Naryshkin in fata romanilor este, in opinia mea, o sfidare la adresa parteneriatului pe care Romania il are cu Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii", se arata intr-un comunicat postat peFacebook de Valentin Jucan.
Totodata, acesta subliniaza faptul ca in actualul context geopolitic, presa din Romania ar trebui cu atat mai mult sa promoveze valorile europene.
"De asemenea, remarc faptul ca aceasta aparitie televizata este o continuare a incercarilor (mai generale) de manipulare a opiniei publice din Romania in privinta politicilor internationale duse de Federatia Rusa, politici care au dus tocmai la sanctionarea presedintelui Dumei de Stat.
Mai mult, contextul geopolitic in care ne aflam reclama intarirea presei romanesti in privinta promovarii valorilor europene si a parteneriatelor la care ne-am angajat din credinta, nu din conjunctura. Este inacceptabil acest demers de presa", sustine Valentin Jucan.
Prezenta la Bucuresti a lui Serghei Nariskin, la invitatia lui Calin Popescu Tariceanu, a fost puternic contestata si s-a soldat cu proteste in Senatul Romaniei.

Edited by Marquito, 28 November 2015 - 16:44 PM.

Învaţă regulile ca un profesionist, ca să le poţi încălca ca un artist.
Campionii nu se nasc în sălile de sport. Campionii sunt făcuţi din ceea ce au mai adânc sădit în ei: o dorinţă, un vis, o chemare.
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Posted Image


#3
SebastiaNNN.

SebastiaNNN.

  Membru Avansat

 • Membru
 • 179 posts
Premierul Dacian Cioloş a ajuns la Vila Lac I în jurul orei 10:00 unde se întâlneşte cu miniştrii cu care discută despre proiectul bugetului de stat pe 2016, dar şi despre absorbţia fondurilor europene.
 
Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, declara, în urmă cu câteva zile, că Guvernul încearcă să mai "salveze" ce se poate în ceea ce priveşte absorţia fondurilor europene alocate României în Programul 2007-2013, alocări care însumează 28 de miliarde euro, dar 5.500 de proiecte din cele 15.000 implementate ar trebui finalizate anul acesta.
 
Totodată, Cioloş a declarat că aplicarea măsurii majorării salariilor tuturor bugetarilor cu 10 la sută nu presupune tăierea unor fonduri de la alte capitole ale bugetului de stat, dar guvernul va face eforturi pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene.
 
"N-o să tăiem, în schimb o să mergem pe partea de investiţii unde am rezervat fonduri şi pentru investiţii, atât la ministerul Dezvoltării cât şi ministerul Transporturilor, dar o să facem un efort din absorbţia fondurilor europene că să avem şi investiţii aşa cum ne-am propus", a precizat Cioloş.


#4
SebastiaNNN.

SebastiaNNN.

  Membru Avansat

 • Membru
 • 179 posts
"Aniversăm astăzi 97 de ani de la unirea Bucovinei cu România şi, totodată, celebrăm pentru prima oară şi Ziua Bucovinei, sărbătoare instituită prin legea adoptată luna trecută de Parlamentul României. După aproape un secol şi jumătate de ocupaţie străină, Bucovina redevenea, la 28 noiembrie 1918, parte integrantă a ţării din care fusese ruptă în 1775. Indiferent de contextul politic, spiritul şi identitatea românească au dăinuit pe întreg ţinutul bucovinean", a scris Iohannis, pe Facebook.
 
Preşedintele mai spune că Bucovina ocupă un loc special în istoria românilor, este "o invitaţie pentru descoperirea României profunde", locul tinereţii lui Mihai Eminescu, dar şi spaţiul unde se află Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare şi mormintele domneşti de la Rădăuţi, Putna şi Suceviţa.
 
Legea prin care se instituie Ziua Bucovinei a fost promulgată pe 28 octombrie şi prevede că autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi instituţiile publice pot organiza evenimente culturale cu această ocazie, fondurile fiind asigurate din bugetele locale sau, după caz, din bugetele autorităţilor administraţiei publice centrale ori ale instituţiilor publice.


#5
SebastiaNNN.

SebastiaNNN.

  Membru Avansat

 • Membru
 • 179 posts
De Ziua Naţională a României, cei care doresc să viziteze sediul Guvernului vor avea acces pe la intrarea principală, urmând ca în intervalul orar 11.00 – 16.00 să poată vizita Sala Muntenia - unde se desfăşoară şedinţele Guvernului, Sala Dobrogea, Sala Transilvania – unde sunt organizate ceremoniile oficiale, Sala Moldova – unde au loc întâlnirile oficiale ale premierului cu înalţi oficiali străini, precum şi Centrul de presă, se precizează într-un comunicat al Executivului.
 
Premierul Dacian Cioloş va veni la Palatul Victoria, după ce va participa, începând cu ora 11.00, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.
 
La Ziua Porţilor Deschise vor mai fi prezenţi şi şeful Cancelariei prim-ministrului, Ioan Dragoş Tudorache, şi secretarul General al Guvernului, Sorin Sergiu Chelmu.

Edited by Awesome., 28 November 2015 - 17:04 PM.


#6
SebastiaNNN.

SebastiaNNN.

  Membru Avansat

 • Membru
 • 179 posts
Vicepreşedintele ANI, Bogdan Stan, care conduce interimar instituţia, după demisia lui Horia Georgescu, şi alţi cinci candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al ANI au fost admişi la proba scrisă, în 17 noiembrie, iar vineri, patru dintre ei au promovat şi interviul, preşedintele interimar obţinând cel mai mare punctaj.
 
Bogdan Stan, care a obţinut punctajul maxim (100 de puncte) la proba scrisă, a obţinut 96,41 de puncte la interviu, având cele mai bune rezultate dintre candidaţi.
 
Aceasta este a doua procedură de selecţie pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI, după ce niciunul dintre cei trei candidaţi, inclusiv actualul şef interimar, nu a promovat, pe 24 august, proba scrisă a concursului.
 
 
 
Iniţial, la concursul iniţiat în 11 septembrie pentru ocuparea de preşedinte al ANI au fost opt candidaţi, unul fiind respins la proba scrisă, în timp ce unul nu s-a mai prezentat.
 
Bogdan Stan, Ion Ionel Gârleşteanu, Marius Bălan, Gheorghe Burlacu, Florica Dragomir, Liviu Partene, Ştefan Pavăl şi Vasile Ţiple şi-au depus dosarele pentru funcţia de preşedinte al ANI, postul fiind liber după ce Horia Georgescu a demisionat, în martie, fiind acuzat de procurorii DNA în dosarul despăgubirilor ilegale de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).
 
Bogdan Stan (34 de ani) este vicepreşedinte al ANI şi conduce interimar instituţia, după demisia din martie a lui Horia Georgescu. Acesta lucrează la ANI din 2007, ocupând, pe rând, funcţiile de consilier personal la Cabinetul Preşedintelui, inspector de integritate, şef serviciu, director, iar din aprilie 2012 este vicepreşedintele agenţiei.
 
Bogdan Stan a absolvit, în 2005, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Titu Maiorescu" din Bucureşti, iar în 2010 a făcut un curs postuniversitar de securitate naţională la Academia de Informaţii a Serviciului Român de Informaţii.
 
Ion Ionel Gârleşteanu (67 de ani) a absolvit, în 1972, Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Craiova şi este lector la Universitatea din Craiova. El a mai candidat la şefia ANI în anul 2012, concursul fiind câştigat atunci de Horia Georgescu. De asemenea, Ion Ionel Gârleşteanu şi Bogdan Stan au participat şi la concursul pentru funcţia de conducere a ANI din luna august a acestui an, dar au fost respinşi la proba scrisă.
 
Preşedintele ANI are rang de secretar de stat, este desemnat prin concurs organizat de CNI şi numit în funcţie de către Senat.
 
Mandatul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate este de patru ani, iar funcţia este incompatibilă cu orice funcţie publică sau privată, cu excepţia celor din învăţământul superior.
 
Agenţia Naţională de Integritate a fost condusă de Horia Georgescu începând din aprilie 2012 şi până în luna martie a acestui an.
 
În 23 martie, Horia Georgescu a demisionat de la conducerea ANI, după ce a fost reţinut de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat că, alături de alţi foşti membri ai comisiei pentru stabilirea despăgubirilor de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.
 
În 4 mai, plenul Senatului a votat un proiect de hotărâre prin care Horia Georgescu a fost eliberat din funcţia de preşedinte al ANI, în urma demisiei şi după ce acesta a fost trimis în judecată în dosarul despăgubirilor ilegale.


#7
SebastiaNNN.

SebastiaNNN.

  Membru Avansat

 • Membru
 • 179 posts
Şeful Executivului a făcut aceste afirmaţii joi seara, la Realitatea TV, în contextul în care moderatorul l-a întrebat ce intenţie are Guvernul în privinţa redevenţelor.
 
"E pregătit un proiect vizavi de redevenţe în Ministerul Finanţelor, el ar fi trebuit să intre deja în dezbatere publică, după câte ştiu, în urmă cu ceva vreme şi a tot fost amânat. Ceea ce ne propunem să facem este cel puţin să lansăm dezbaterea publică vizavi de această creştere a redevenţelor şi în acelaşi timp să ne facem şi nişte calcule şi să vedem care e momentul cel mai oportun şi care e baza de calcul de la care pornim ca să vedem cum e cel mai avantajos atât pentru stat, dar să facem în aşa fel încât să nici nu descrajăm companiile respective să continue să investească, însă discuţia, e clar, trebuie să înceapă asupra acestui lucru", a spus Cioloş.
Reply to this topic  


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users