Jump to content

Toggle shoutbox VITALCS.RO ♔ SHOUTBOX ♔

@  Sasorii : (15 July 2019 - 10:10 PM)

il fac eu smr, ma joc singur si tot e ceva

@  Sasorii : (15 July 2019 - 10:10 PM)

Deschidem un srv de csgo si gata

@  Jah. : (13 July 2019 - 08:59 PM)

am vazut ca si buggedu o mai ramas 1 server:))

@  makaveli : (13 July 2019 - 06:58 PM)

Ce sa deschida, jocul e mort.

@  Jah. : (13 July 2019 - 01:45 PM)

eschideti samp iar?

@  MarcelV2 : (12 July 2019 - 10:03 AM)

vat are u duing

@  MarcelV2 : (10 July 2019 - 05:17 PM)

sal

@  makaveli : (08 July 2019 - 03:01 PM)

ofc

@  Dănuț : (07 July 2019 - 11:00 PM)

Salut . Pregatiti pentru redeschidere?

@  Sasorii : (30 June 2019 - 01:32 PM)

salutttt

@  makaveli : (29 June 2019 - 09:53 AM)

Neataa

@  Enki : (29 June 2019 - 08:40 AM)

Neata

@  MarcelV2 : (28 June 2019 - 04:04 PM)

sal

@  Sk1zZo : (27 June 2019 - 04:23 PM)

Salut

@  Sasorii : (25 June 2019 - 02:01 PM)

Salut

@  Winds0r : (22 June 2019 - 11:13 AM)

Salut!

@  Enki : (22 June 2019 - 08:49 AM)

SAlutare !

@  Dănuț : (21 June 2019 - 05:34 PM)

salut

@  DANI.R3KT : (20 June 2019 - 06:32 PM)

bahoi marinari

@  Enki : (14 June 2019 - 10:46 AM)

Sal


Photo

[Receta] Sushi


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
Jimi

Jimi

    Veteran

  • Group:
    Membru
  • Posts:
    1,114
  • Member Number:
    3905
  • Joined:
    04-August 15
  • Reputation:
    34

    @Mention

    Mno, buna ziua oameni buni, sa va zic azi cum se fac sushi in caz ca n-avet youtube sau google :))

     

    Ingrediente:

    • 250 g de orez
    • 650 ml de apa
    • 2 linguri de sare
    • 2 linguri de zahar
    • 50 ml otet special pentru orezul de sushi
    1. Puneti orezul la fiert impreuna cu celelalte ingrediente, intr-o oala mica, neaparat cu capac.
    2. La inceput focul trebuie dat mare pana cand orezul incepe sa fiarba. Apoi amestecati si dati focul la minim, lasand sa fiarba incet in jur de 12 min pana cand toata apa a fost absorbita.
    3. Textura orezului trebuie sa fie usor al dente, nicidecum prea mult fiert.

    Legumele pe care le puteti folosi ca umplutura de obicei se taie in bastonase lungi. Puteti folosi chiar si diferite fructe exotice dar pentru astazi ne limitam la ceva mai simplu cum ar fii: ardei rosu, castravete, avocado, ceapa verde. La sushi-ul clasic de obicei se foloseste peste crud, ton sau somon, carne de crab, surimi de crab, creveti tempura sau chiar somon afumat (Daca va plac felurile de mancare cu peste crud, aruncati o privire la Tartarul de somon si ton). Desigur posibilitatile sunt nelimitate si puteti folosi orice fel de peste, crud, gatit sau afumat.

     

    Tehnica de rulare este relativ simpla.

    Odata ce veti prinde ideea va fii foarte usor: Pe planseta de bambus asezati alga nori, cu partea lucioasa in jos. Trebuie sa aveti in apropiere un bol cu apa pentru a va umezi mainile, deoarece orezul este destul de lipicios. Luati apoi un pumn de orez (cam cat un mar mai mic), pe care il distribuiti uniform prin presare usoara pe toata suprafata algei, exceptand ultimul centimetru. Acesta la sfarsit trebuie umezit si va constitui partea care tine ruloul lipit. Incercati sa rulati cat mai strans ca sushi-ul sa nu se desfaca atunci cand va fi taiat in felii Pentru modul de asezare voi lasa pozele sa vorbeasca de la sine. Cantitatile de umplutura depind doar de gusturile proprii, insa nu exagerati, pentru ca, cu cat veti umple mai mult, cu atat va fi mai greu sa le rulati.

     

    Pentru un gust si mai bun va recomand sa folositi diferite sosuri, cum ar fi wasabi-mayo (maioneza amestecata cu pasta de wasabi), sos de ardei iute, crema de branza si nu uitati de ghimbirul murat. Puteti adauga diferite tipuri de caviar pentru a da o nota speciala. Credeti sau nu, tocmai ati facut primul vostru maki sushi. De acum o sa va fie mult mai usor sa experimentati si sa faceti combinatii cat mai curajoase de ingrediente.

     

    Daca nu arata asa, direct peste geam :))

    Spoiler

    Posted Image




    user(s) are reading this topic